Kwas kojowy

Kwas kojowy
Kwas kojowy - środek stosowany w produktach do usuwania przebarwień skóry. Jest zblizony pod względem właściwości chemicznych do hydrochinonu. Podobnie jak hydrochinon blokuje aktywność tyrozynazy. Związek ten jest uzyskiwany z grzybów gatunku Aspergillus rosnących w Japonii na ziarnach kukurydzy.
W Japonii kwas kojowy stosowany jest od 1988r. w preparatach jako składnik rozjaśniający. W USA jest składnikiem roztworów wykorzystywanych w peelingach oraz środkach rozjaśniających skórę.
Kwas kojowy obok własności depigmentacyjnych wykazuje także działanie antybakteryjne oraz zapobiega powstawaniu wolnych rodników. Preparaty zawierające ten składnik nie tylko rozjaśniają przebarwienia, ale działają również przeciwzmarszczkowo i nawilżająco. Związek ten najczęściej stosowany jest w stężeniach od 3 do 6%. Kosmetyki najnowszej generacji do błyskawicznego redukowania przebarwień z reguły zawierają go w swoim składzie.
Kwas kojowy - jest substancją o udowodnionych klinicznie właściwościach odbarwiających.
Maska płatowa o działaniu depigmentującym i rozjaśniającym.
DIVES White Bright Mask

DIVES White Bright Mask

€22,80
In den Korb legen