L-92

Lactobacillus Acidophilus KOGEN

  • Add feedback:
  • Code: 24444
  • Manufacturer: KOGEN
  • Availability: Exists

  • The lowest price 30 days before the discount: 119.00 zł gross
  • 119.00 zł 105.00 zł
  • 30 kaps. ( 3.50 zł for 1 kaps. )
  • pcs.

L-92

Lactobacillus Acidophilus

Opakowanie: 30 Kapsułek Sterylizowane Lactobacillus acidophilus L-92 - 1,5 x 1010 komórek

Producent: Asahi- by Kogen

 

L-92® to japoński postbiotyk zawierający opatentowany podtyp sterylizowanych bakterii Lactobacillus acidophilus. Każda kapsułka dostarcza standaryzowaną ilość 15 miliardów pożytecznych bakteriiSuplement diety L92® jest dedykowany osobom, którym zależy na wsparciu układu trawiennego, odpornościowego oraz przy objawach alergii związanych z oczami, skórą i obrzękiem błon śluzowych:

WSKAZANIA:

Kiedy nasz organizm zaczyna rozpoznawać nieszkodliwe substancje, takie jak pyłki roślin czy pewne pokarmy, jako potencjalne zagrożenie, cały nasz układ odpornościowy reaguje na to fałszywe "zagrożenie". Skutkuje to wystąpieniem różnorodnych dolegliwości, takich jak podrażnienia układu oddechowego, oczu czy skóry, które nie tylko wpływają na codzienne samopoczucie, ale również mogą sprzyjać rozwojowi poważniejszych schorzeń, w tym astmy. Bakterie szczepu Lactobacillus acidophilus stanowią odpowiedź na te wyzwania, wspomagając utrzymanie właściwego poziomu cytokin odpowiedzialnych za reakcje alergiczne w naszym organizmie.

Codzienny stres i pośpiech w połączeniu z niewłaściwą dietą oraz niewystarczającą ilością snu to przepis na spadek odporności. Konsekwencją zaburzonej odporności są natomiast częstsze i trudniejsze do wygaszenia infekcje. Zawarte w L-92® bakterie Lactobacillus acidophilus wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

WŁAŚCIWOŚCI:

Bakterie Lactobacillus acidophilus zawarte w L-92® skutecznie wspierają przy objawach alergii takich jak zaczerwienienie i swędzenie oczu.
Bakterie Lactobacillus acidophilus stanowią wsparcie przy obrzęku błon śluzowych związanych z alergicznymi objawami nieżytu nosa, co przyczynia się do ułatwienia oddychania.
Bakterie Lactobacillus acidophilus nawilżają skórę, wyciszając objawy związane z atopowym zapaleniem skóry (AZS).
Bakterie Lactobacillus acidophilus jako dobrze przebadana grupa pożytecznych bakterii w bezpieczny i zarazem skuteczny sposób wspierają naszą odporność.

 

SPOSÓB UŻYCIA:

Dorośli i dzieci powyżej 4 roku życia 1 kapsułkę 1 raz dziennie z posiłkiem; popić szklanką wody. Przy trudnościach z połykaniem,wysypać proszek z kapsułki do pokarmu i od razu spożyć.
Suplement diety L92® można stosować codziennie. Po 3 miesięcznej kuracji zalecamy 30-dniową przerwę.
Przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce i w oryginalnym opakowaniu zewnętrznym (pudełku), w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i z dala od bezpośredniego światła, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

 

SKUTECZNOŚĆ:

-Wsparcie odporności- Ochronne działanie przeciwko wirusowi grypy
Badanie in vivo i in vitro | Laboratorium Mikrobiologii i Fermentacji, Calpis Co., Ltd., Japonia
-Pomoc w przypadku objawów alergicznych:
-Wsparcie łagodzenia objawów całorocznego alergicznego nieżytu nosa.
Badanie kliniczne I R&D Center, Calpis Co., Ltd., Kanagawa, Japonia
-Wsparcie łagodzenia objawów alergii na pyłki cedru japońskiego
Badanie kliniczne I R&D Center, Calpis Co., Ltd., Fuchinobe, Kanagawa 229-0006, Japonia
-Pomoc w modulacji układu immunologicznego :
Badanie in vivo i in vitro I Oddział Farmakologii, Gifu Pharmaceutical University, Japonia
-Pomoc w przypadku atopowego zapalenia skóry:
-Pomoc w łagodzeniu objawów Atopowego Zapalenia Skóry u dorosłych
Badanie kliniczne I Yokohama City University Graduate School of Medicine, Yokohama, Japonia
-Pomoc w łagodzeniu objawów Atopowego Zapalenia Skóry u dzieci
Badanie kliniczne I Department Oddział Pediatrii, Szpital Ogólny Kami-iida Dai-ichi, Aichi, Japonia

 

SKŁAD INCI:
Substancja aktywna: sterylizowane Lactobacillus acidophilus L-92; substancje wypełniające: skrobia z manioku, celuloza mikrokrystaliczna; substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych; trójglicerydy średniołańcuchowe kwasów tłuszczowych z oleju kokosowego (olej MCT- medium chain triglycerides), dwutlenek krzemu; substancja konserwująca: cytrynian trójsodowy; otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.