Terranova Multiaskorbinian Witamina C 250 mg OWOCE KOMPLEKS
Terranova
Multiaskorbinian Witamina C 250 mg OWOCE KOMPLEKS
Opakowanie: 50 kapsułek wegańskich
Witamina C – jako jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy występujących w przyrodzie – jest absolutnie niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Niestety sami nie potrafimy jej syntetyzować, dlatego musimy ją dostarczać z zewnątrz – bądź to w diecie, bądź w suplementach. Terranova odmieniła jednak oblicze suplementów z witaminą C, wprowadzając multiaskorbinian wraz z kompleksem owoców. Witamina C to bowiem l-askorbinian, który w naturze występuje w wielu formach, w bardzo wielu owocach i warzywach. Eksperci z Terranovy postanowili skorzystać z dobrych wzorców i połączyli różne formy askorbinianu: wapnia, magnezu, potasu z wysokiej jakości kompleksem roślinnym. Uzyskali w ten sposób minimum 250 mg witaminy C w każdej kapsułce roślinnej.
Ponieważ w przyrodzie witamina C występuje w otoczeniu cennych flawonoidów, chcąc naśladować to, co w przyrodzie najcenniejsze, Terranova stworzyła wyjątkowy kompleks owoców, witaminy C i kwasu alfa liponowego.
Składniki:
Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka):
Witamina C (L-askorbinian wapnia, magnezu, potasu) | 250 mg |
KOMPLEKS MAGNIFOOD w tym: - Stabilizowane otręby ryżowe - Owoc i liść rokitnika (liofilizowane świeże) - Owoc Acai** (liofilizowany świeży) - Owoc Aceroli - Owoc dzikiej róży |
275 mg 100 mg 50 mg 50 mg 50 mg 25 mg |
Arabinogalaktan z modrzewia | 5,5 mg |
Kwas alfa-liponowy | 0,5 mg |
** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP
Składniki Kompleksu MAGNIFOOD i ich właściwości:
• Stabilizowane otręby ryżowe. Stabilizowane otręby ryżowe są bogate w antyoksydanty, w tym tokoferole, tokotrienole, kwas alfa liponowy, koenzym Q10 oraz karotenoidy. Wykazano również, że mogą wpływać na zwiększenie aktywności enzymów antyoksydacyjnych – dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), peroksydazy glutationowej i katalazy.
• Owoc i liść rokitnika. Owoce rokitnika stanowią jedno z najbogatszych naturalnych źródeł antyoksyda-cyjnych składników odżywczych, takich jak witaminy C i E, a także flawonoidów, karotenoidów (w tym likopenu, zeaksantyny i beta karotenu), które uzupełniają właściwości witaminy C.
• Owoc Acai. Podobnie jak rokitnik, owoce Acai zawierają szeroki wachlarz antyoksydantów, które uzupełniają przeciwutleniające działanie witaminy C. Najbardziej znaczące wśród nich są flawonoidy, takie jak antocyjany oraz witamina E.
• Owco Aceroli. Acerola jest znana jako jedno z najbogatszych źródeł witaminy C – zawiera jej znacznie więcej niż sok pomarańczowy. Ten karaibski owoc dostarcza również organizmowi znaczących ilości karotenoidów oraz polifenoli o właściwościach antyoksydacyjnych, takich jak proantocyjanidyny.
• Owoc dzikiej róży. Owoc dzikiej róży jest jednym z najbogatszych w przyrodzie źródeł witaminy C. Jej stężenie w owocu roży jest znacząco większe niż w owocach pomarańczy. Owoc róży dostarcza również polifenoli o właściwościach antyoksydacyjnych, takich jak antocyjany i proantocyjanidyny, a także karotenoidów.
Sposób użycia i porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) lub dwie (2) kapsułki dziennie podczas posiłku.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety.