Kategorie

Immunocal – Glutation suplement diety 100% naturalny

20565
Producent: Immunotec Inc
Dostępność:
Jest
szt.
295,00 zł

Immunocal jest białkowym suplementem diety, który zapewnia bezpieczną, naturalną i skuteczną metodę wspierającą produkcję glutationu. To produkt w 100% naturalny, wyprodukowany z serwatki mleka krowiego. Jest wynikiem wieloletnich precyzyjnych badań przeprowadzonych przez pracownika naukowego dr. Gustavo Bounousa na słynnym uniwersytecie McGill w Montrealu w Kanadzie.
Immunocal podnosi poziom glutationu w organizmie - jego skuteczność została potwierdzona badaniami klinicznymi. Dzięki temu każda komórka jest silniejsza i lepiej sobie radzi z zagrożeniami!
Glutation jest najważniejszym wewnętrznym antyoksydantem (przeciwutleniaczem) produkowanym przez nasz organizm. Walczy z wolnymi rodnikami, łagodzi stany zapalne. Wysoki poziom glutationu to silny i sprawny układ odpornościowy. Glutation pomaga także usunąć szkodliwe toksyny z naszego organizmu, takie jak spaliny, kancerogeny, dym z papierosów. Poznaj niesamowite właściwości glutationu

Możliwe zastosowania:

  • Wzmocnić układ odpornościowy
  • Ochronić się przed zanieczyszczeniami środowiska
  • Oczyścić ciało na poziomie komórkowym
  • Zwiększyć poziom energii
  • Poprawić kondycję fizyczną
  • Spowolnić procesy starzenia

Opakowanie Immunocalu zawiera 30 saszetek.

W celu wzmocnienia organizmu zaleca się 1 saszetkę dziennie, rano, na pusty żołądek, na 20-30 min. przed posiłkiem. W stanach obniżonej odporności zaleca się stosowanie 2 saszetek dziennie.

Stosowanie:
W celu wzmocnienia organizmu zaleca się 1 saszetkę dziennie, rano, na pusty żołądek, na 20-30 min. przed posiłkiem. W stanach obniżonej odporności zaleca się stosowanie 2 saszetek dziennie.

Immunocal jest produktem w 100% naturalnym, wyizolowanym z serwatki mleka krowiego, dlatego może być stosowany razem z innymi środkami przepisanymi przez lekarza. Jedynym wyjątkiem są leki obniżające odporność (immunosupresyjne), stosowane wśród pacjentów po przeszczepach.

Wartość odżywcza 1 saszetki (10 g): białko 8,9 g, węglowodany 268 mg, tłuszcz 42 mg

Wartość energetyczna 1 saszetki: 155 kJ (37 kcal)

Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przechowywać w temperaturze poniżej 25 st. C, chronić przed światłem i wilgocią.

--

Co to jest Immunocal?

Immunocal to opatentowany, naturalny suplement diety, który w 90% składa się z czystego białka i odznacza się wyższą wartością biologiczną, niż jakikolwiek inny suplement białkowy, bądź produkt żywnościowy. Wartość biologiczna to wskaźnik określający ilość białka, jaka może być przyswojona jednorazowo przez organizm.

Co sprawia, że tracimy glutation?

Codziennie wystawieni jesteśmy na czynniki obniżające poziom glutationu: stres, zanieczyszczenia, promieniowanie, infekcje, uboga dieta, starzenie się, urazy oraz zmęczenie. Wszystko to przyczynia się do utraty glutationu, co w konsekwencji prowadzi do starzenia się komórek, chorób oraz śmierci. „Troska o utrzymanie właściwego poziomu glutationu będzie pewnego dnia traktowana na równi z innymi tematami, dotyczącymi sposobów zachowania zdrowia” twierdzi dr Bounous.
Spożywanie glutationu nie podniesie poziomu glutationu w organizmie
Istotnym jest sprostowanie jednego, szczególnego aspektu stosowania glutationu. Kiedy ludzie dowiadują się o glutationie, chcą pójść do apteki, kupić i zażywać go. Mimo iż można kupić glutation jako suplement diety, przyjmowanie go ma znikome efekty zdrowotne, dlatego że jest szybko rozkładany w układzie trawiennym i wydalany. Glutation musi być produkowany w komórkach, tam gdzie się znajduje - w każdej żywej komórce ciała. Jedynym sposobem, aby to osiągnąć, jest dostarczenie organizmowi budulca (prekursora) potrzebnego do samoistnego wytworzenia glutationu.

Jak zwiększyć poziom glutationu?

Niektóre leki farmaceutyczne, takie jak N-acetylocysteina (NAC) powstały, aby dostarczać tego niezbędnego budulca glutationu. Ale istnieją także naturalne sposoby podnoszenia jego poziomu. Witamina C, Witamina ESelen pośrednio wspierają działanie glutationu. Ostropest (sylimaryna), kwas alfa liponowy oraz L-cysteina, mogą przynosić umiarkowane efekty. Niemniej jednak, badania medyczne wskazują, iż najbardziej wydajnym i naturalnym sposobem podnoszenia poziomu glutationu jest przyjmowanie odpowiedniej formy cysteiny oraz białek bogatych w cysteinę, które można znaleźć w niezdenaturowanym izolacie białka serwatkowego. Dzięki unikalnej formule i chronionemu prawem procesowi produkcji, Immunocal jest nutraceutykiem zawierającym niezdenaturowane białka serwatkowe.
W odróżnieniu od nich, Immunocal działa dużo efektywniej, a ewentualne skutki uboczne są śladowe podczas stosowania. Immunocal jest białkiem wyizolowanym z mleka, ale zawiera znikomą zawartość laktozy (<1%), dlatego może być stosowany również przez osoby z nietolerancją laktozy.

Co wyróżnia Immunocal?

Immunocal jest chroniony patentem na całym świecie i posiada wysokiej rangi dowody uznania:

  • Izolat ten stał się przedmiotem ponad 40 letnich badań, z wynikami potwierdzającymi jego skuteczność. Jest chroniony licznymi północnoamerykańskimi i międzynarodowymi patentami.

  • W Stanach Zjednoczonych umieszczono go w Podręcznym Słowniku Przepisywania Leków (Physicians’ Desk Reference - PDR) oraz Czerwonej Książce Farmaceuty (Pharmacist’s Red Book).

  • Odznaczonym jako GRAS (powszechnie uznany za bezpieczny przez amerykańskich ekspertów) izolatem białka serwatki stworzony, aby podnosić poziom glutationu.

  • Oznakowany numerem, przyznawanym przez kanadyjskie ministerstwo zdrowia (Health Canada Natural Product Number) produktom naturalnym, bezpiecznym, skutecznym i odznaczającym się wysoką jakością.

  • Zaakceptowany przez system opieki zdrowotnej w USA Medicare/Medicaid.

  • Opisany przez Luca Montagniera, laureata Nagrody Nobla z 2008 roku, w publikacji pt. Żywieniowa modulacja poziomu glutationu izolatem białka humanizowanej naturalnej surowicy mleka, Immunocalem. Zastosowanie w leczeniu AIDS i raka.

  • W 2009 roku w polskiej edycji plebiscytu "Laur Konsumenta", Immunocal został wyróżniony tytułem "Odkrycie Roku", a ankietowani uznali go za produkt godny zaufania.

Dla kogo?

Immunocal to doskonały produkt dla osób dbających o zdrowie. Niezależnie od wieku i dolegliwości z jakimi się zmagasz, ten produkt jest dla Ciebie!

Jak stosować?

Zaleca się stosować Immunocal rano, 20 - 30 min. przed pierwszym posiłkiem. Zawartość saszetki w postaci proszku należy wymieszać z wodą lub innym napojem. Do specjalnego kubeczka dołączonego do każdego opakowania Immunocalu, należy nalać niewielką ilość napoju (30 ml), wsypać zawartość saszetki, zamknąć pokrywką i wymieszać. Następnie dopełnić wodą lub napojem i wypić od razu po przygotowaniu. Immunocal można stosować o każdej porze dnia. Ważne jest, aby nie robić tego zaraz po posiłku, szczególnie po spożyciu białek. Związane jest to z ograniczoną liczbą miejsc absorpcji białek.

Osobom młodym, dbającym o zdrowie i profilaktykę zaleca się porcję 10 g na dobę (1 saszetka). Natomiast powyżej 45 roku życia, w stanach obniżenia odporności, lub tym, którzy intensywnie uprawiają sport, zaleca się stosowanie 2 – 3 saszetek na dobę.

Immunocal w naturalny sposób podnosi poziom glutationu w komórkach. Organizm sam optymalizuje jego ilość. Jeśli poziom GSH jest wystarczająco wysoki, a przyjmiemy kolejną porcję Immunocalu, wówczas nasz organizm „potraktuje” ją jako pełnowartościowe białko odżywcze.

Immunocal jest produktem w 100% naturalnym, wyizolowanym z serwatki mleka krowiego, dlatego może być stosowany razem z innymi środkami przepisanymi przez lekarza. Jedynym wyjątkiem są leki obniżające odporność (immunosupresyjne), stosowane wśród pacjentów po przeszczepach.