Categorie

Terranova Living Multinutrient KOMPLEKS

TP1353
Produttore: Terranova
Disponibilità:
Jest
szt.
€39,11

Terranova
Living Multinutrient KOMPLEKS
Opakowanie: 100 kapsułek wegańskich

Living Multinutrient to preparat rewolucjonizujący myślenie o tym, jak powinien wyglądać suplement wieloskładnikowy. Zawiera ponad 40 różnych składników – witamin, minerałów, wyciągów z ziół, owoców, warzyw, ale dobranych przez ekspertów w taki sposób, by składniki miały działanie synergistyczne i wzajemnie na siebie korzystnie oddziaływały. Wśród składników owocowo-warzywnych znajdziemy: nasiona granatu, owoce jeżyny, czarną malinę, owoce acai, ponadto spirulinę, owoc i liść rokitnika, kwiat i liść lucerny, korzeń kurkumy, sok z liści pszenicy połączony z liśćmi zielonej herbaty, rukiew wodną, jarmuż, mniszek, pokrzywę i zielony jęczmień. Ta mieszanka warzyw, owoców i ziół została dodatkowo wzbgacona zestawem witamin i minerałów, będących ważnym uzupełnieniem diety wymagającej osoby.

Składniki:
Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (3 kapsułki):

KOMPLEKS MAGNIFOOD
w tym
- Spirulina*** (Spirulina platensis) 
- Liść zielonego jęczmienia** 
- Stabilizowane otręby ryżowe
- Owoc i liść rokitnika (liofilizowane świeże)
- Owoc Acai*** (liofilizowany świeży)
- Kwiat i liść lucerny*** (liofilizowane świeże) 
- Liść mniszka*** (liofilizowany świeży)
- Liść pokrzywy (liofilizowany świeży) 
- Korzeń kurkumy*** (liofilizowany świeży)
- Sok z liści pszenicy*** (liofilizowany świeży) 
- Liść zielonej herbaty**
- Liść rukwi wodnej (liofilizowany świeży)
- Liść jarmużu*** (liofilizowany świeży)
- Nasiona granatu
- Owoc jeżyny*** (liofilizowany świeży)
- Owoc czarnej maliny (liofilizowany świeży) 
900 mg

200 mg
150 mg
100mg
50mg
50mg
50mg
50mg
50mg
25 mg
25 mg
25 mg
25 mg
25 mg
25 mg
25 mg
25 mg
Witamina C (L-askorbinian wapnia, magnezu, cynku) 250 mg
Naturalna witamina E (octan d-alfa-tokoferylu – 150 IU) 101 mg
Cynk (L-askorbinian cynku)
10 mg
Cholina (dwuwinian choliny) 15 mg
Naturalny betakaroten / mieszanina karotenoidów
4 mg
Witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny) 25 mg
Kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia) 25 mg
Witamina B1 (monoazotan tiaminy) 20 mg
Witamina B2 (ryboflawina) 20 mg
Niacyna (amid kwasu nikotynowego) 20 mg
Luteina
1 mg
Likopen
1 mg
Bioflawonoidy cytrusowe 15 mg
Inozytol 15 mg
Arabinogalaktan z modrzewia 5,5 mg
Selen (L-selenometionina)
50 mcg
Bor (boran sodu) 1 mg
Miedź (glukonian miedzi (II)) 1,25 mg
Mangan (diglicynian manganu) 1,5 mg
Witamina A (palmitynian retinylu – 2500 IU)
751 mcg
Kwas alfa liponowy 2 mg
Witamina D3 (wegański cholekalcyferol z porostów – 200 IU) 5 mcg
Chrom (pikolinian chromu) 50 mcg
Kwas foliowy (L-metylofolian wapnia) 200 mcg
Jod (jodek potasu) 150 mcg
Biotyna (D-biotyna) 100 mcg
Witamina B12 (metylokobalamina) 50 mcg
Wapń (cytrynian i węglan wapnia) 50 mg
Magnez (cytrynian i tlenek magnezu) 25 mg
Żelazo (diglicynian żelaza (II)) 1,5 mg
Witamina K (fitomenadion)
10 mcg

** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów wymienionych w rozporządzeniu UE Nr 889/2008
*** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP

Składniki Kompleksu MAGNIFOOD i ich właściwości:
Spirulina. Spirulina jest jednym z najbogatszych w przyrodzie źródeł roślinnych barwników (tj. chlorofilu, karotenoidów i fikocyjaniny), łatwostrawnych białek (co najmniej 55%), witamin, minerałów, kwasów tłuszczowych oraz enzymu antyoksydacyjnego - dysmutazy ponadtlenkowej (SOD).
• Liść zielonego jęczmienia. Liście zielonego jęczmienia są bogatym źródłem barwników – chlorofilu i karotenoidów, a także łatwostrawnego białka (około 30%), błonnika, witamin, składników mineralnych oraz kilku ważnych enzymów antyoksydacyjnych - dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), peroksydazy glutationowej i katalazy.
• Stabilizowane otręby ryżowe. Stabilizowane otręby ryżowe są bogate w antyoksydanty, w tym tokoferole, tokotrienole, kwas alfa liponowy, koenzym Q10 oraz karotenoidy. Wykazano również, że mogą wpływać na zwiększenie aktywności enzymów antyoksydacyjnych – dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), peroksydazy glutationowej i katalazy.
• Owoc i liść rokitnika. Owoce rokitnika stanowią jedno z najbogatszych naturalnych źródeł antyoksyda-cyjnych składników odżywczych, takich jak witaminy C i E, a także flawonoidów, karotenoidów (w tym likopenu, zeaksantyny i beta karotenu). Ponadto zawiera kwasy omega-7, które znajdują zastosowanie w zakresie zdrowia i urody.
• Owoc Acai. Acai to owoc o jednym z najwyższych wskaźników ORAC (zdolności absorpcji reaktywnych form tlenu) i znaczącej zawartości witaminy E a także antocyjanów (grupy związków należących do flawonoidów) i karotenoidów.
• Kwiat i liść lucerny. Lucerna dostarcza organizmowi witamin, składników mineralnych, a także innych składników odżywczych, dzięki czemu może być pomocna w stanach wyczerpania psychofizycznego.
• Liść mniszka. Mniszek lekarski zawiera szereg witamin i składników mineralnych, a także karotenoidów i innych prozdrowotnych fitonutrientów. Ponadto pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji układu moczowego.
• Liść pokrzywy. Pokrzywa, będąc źródłem wielu witamin i składników mineralnych, wspiera witalność organizmu.
• Korzeń kurkumy. Dzięki obecności kurkuminoidów, korzeń kurkumy posiada właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i wspierające funkcje wątroby i pęcherzyka żółciowego.
• Sok z liści pszenicy. Sok ten jest szczególnie bogaty w chlorofil, karotenoidy, witaminy i składniki mineralne, a także w ważne enzymy antyoksydacyjne, takie jak dysmutaza ponadtlenkowa (SOD).
• Liść zielonej herbaty. Zielona herbata jest ważnym źródłem polifenoli o działaniu aktyoksydacyjnym, zwłaszcza EGCG (galusanu epigallokatechiny).
• Liść jarmużu. Jarmuż jest dobrym źródłem wielu związków antyoksydacyjnych, wśród których najważniejsze są karotenoidy. Dostarcza również bogaty w siarkę sulforafan oraz indolo-3-karbinolu, które wykazują działanie ochronne na DNA komórek.
• Liść rukwi wodnej. Rukiew wodna zawiera karotenoidy o właściwościach antyoksydacyjnych – m.in. likopen oraz beta karoten, flawonoidy, glukozynolany, witaminy C i K, kwas foliowy, wapń, żelazo i jod.
• Nasiona granatu. Owoc granatu zawiera liczne związki antyoksydacyjne, takie jak antocyjanozydy, katechiny i karotenoidy, które przyczyniają się do jego wysokiego wskaźnika ORAC. Ponadto nasiona granatu przyczyniają się do utrzymania zdrowych naczyń krwionośnych.
• Owoc jeżyny. Jeżyny należą do grupy owoców o najwyższych wskaźnikach ORAC. Są też bogatym źródłem antocyjanów.
• Owoc czarnej maliny. Owoce czarnej maliny mają bardzo wysoki wskaźnik ORAC, dzięki zawartości flawonoidów i karotenoidów.

Sposób użycia i porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia:
osoby dorosłe jedna (1) do trzech (3) kapsułek dziennie podczas posiłku. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety.
Nie spożywać innych suplementów diety zawierających witaminę B6.