Kategórie

Terranova Multiaskorbinian Witamina C 250 mg OWOCE KOMPLEKS

TP0370
Výrobca: Terranova
Dostupnosť:
Jest
szt.
€17,04

Terranova
Multiaskorbinian Witamina C 250 mg OWOCE KOMPLEKS
Opakowanie: 50 kapsułek wegańskich

Witamina C – jako jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy występujących w przyrodzie – jest absolutnie niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Niestety sami nie potrafimy jej syntetyzować, dlatego musimy ją dostarczać z zewnątrz – bądź to w diecie, bądź w suplementach. Terranova odmieniła jednak oblicze suplementów z witaminą C, wprowadzając multiaskorbinian wraz z kompleksem owoców. Witamina C to bowiem l-askorbinian, który w naturze występuje w wielu formach, w bardzo wielu owocach i warzywach. Eksperci z Terranovy postanowili skorzystać z dobrych wzorców i połączyli różne formy askorbinianu: wapnia, magnezu, potasu z wysokiej jakości kompleksem roślinnym. Uzyskali w ten sposób minimum 250 mg witaminy C w każdej kapsułce roślinnej.

Ponieważ w przyrodzie witamina C występuje w otoczeniu cennych flawonoidów, chcąc naśladować to, co w przyrodzie najcenniejsze, Terranova stworzyła wyjątkowy kompleks owoców, witaminy C i kwasu alfa liponowego.

Składniki:
Zawartość zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka):

Witamina C (L-askorbinian wapnia, magnezu, potasu) 250 mg
KOMPLEKS MAGNIFOOD
w tym:
- Stabilizowane otręby ryżowe
- Owoc i liść rokitnika (liofilizowane świeże)
- Owoc Acai** (liofilizowany świeży)
- Owoc Aceroli 
- Owoc dzikiej róży
275 mg

100 mg
50 mg
50 mg
50 mg
25 mg
Arabinogalaktan z modrzewia 5,5 mg
Kwas alfa-liponowy 0,5 mg

** w uprawie możliwe było użycie wyłącznie środków ochrony roślin i nawozów dopuszczonych przez USDA NOP

Składniki Kompleksu MAGNIFOOD i ich właściwości:
Stabilizowane otręby ryżowe. Stabilizowane otręby ryżowe są bogate w antyoksydanty, w tym tokoferole, tokotrienole, kwas alfa liponowy, koenzym Q10 oraz karotenoidy. Wykazano również, że mogą wpływać na zwiększenie aktywności enzymów antyoksydacyjnych – dysmutazy ponadtlenkowej (SOD), peroksydazy glutationowej i katalazy.
Owoc i liść rokitnika. Owoce rokitnika stanowią jedno z najbogatszych naturalnych źródeł antyoksyda-cyjnych składników odżywczych, takich jak witaminy C i E, a także flawonoidów, karotenoidów (w tym likopenu, zeaksantyny i beta karotenu), które uzupełniają właściwości witaminy C.
Owoc Acai. Podobnie jak rokitnik, owoce Acai zawierają szeroki wachlarz antyoksydantów, które uzupełniają przeciwutleniające działanie witaminy C. Najbardziej znaczące wśród nich są flawonoidy, takie jak antocyjany oraz witamina E.
Owco Aceroli. Acerola jest znana jako jedno z najbogatszych źródeł witaminy C – zawiera jej znacznie więcej niż sok pomarańczowy. Ten karaibski owoc dostarcza również organizmowi znaczących ilości karotenoidów oraz polifenoli o właściwościach antyoksydacyjnych, takich jak proantocyjanidyny.
Owoc dzikiej róży. Owoc dzikiej róży jest jednym z najbogatszych w przyrodzie źródeł witaminy C. Jej stężenie w owocu roży jest znacząco większe niż w owocach pomarańczy. Owoc róży dostarcza również polifenoli o właściwościach antyoksydacyjnych, takich jak antocyjany i proantocyjanidyny, a także karotenoidów.

Sposób użycia i porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe jedna (1) lub dwie (2) kapsułki dziennie podczas posiłku.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie stanowi zamiennika zróżnicowanej diety.